Ryhmät

TIISTAISIN

UUSI RYHMÄ 6-9 v 17:00 - 17:30, ALKAA VKO 43
Peukaloiset, 9-12v 17:45 - 19:00, Hakalasali
Suhina, 15-18v 19:00 - 21:00, Hakalasali

TORSTAISIN

Aikuinen-lapsi (2-3v) ryhmä, 17:15-17:45, Hakalasali
Jäähdyttelijät, yli 60 v. 18:00 - 19:00, Hakalasali
Piirinki, aikuiset 19.00-20.30, Hakalasali

SUNNUNTAISIN

Kuntoilijat 18.00-19.00, Hakalasali


Peukaloiset

Peukaloiset on iloinen ja energinen joukko alakouluikäisiä tanhuujia. Ryhmä on aloittanut toimintansa vuonna 2011 ja siitä lähtien Peukaloisista on nähty useita eri kokoonpanoja.

Harjoituksissa tärkeää on uuden oppiminen, hauskan pitäminen ja toisten huomioiminen. Isommat tanssijat pitävät pienimmistä huolta ja kaikki ovat toistensa kavereita.

Ryhmässä tanssii sekä tyttöjä ja poikia. Osa lapsista on ollut ryhmän toiminnassa mukana alusta alkaen, mutta useimmat ovat aloittaneet harrastuksensa vastikään. Uusia tanssijoita otetaan mukaan!

Peukaloisilla on esiintymiskokemusta mm. Karjalaisen Nuorisoliiton katselmuksista, seuran omista juhlista sekä erilaisista tapahtumista ympäri Hyvinkäätä. Lisäksi ollaan oltu mm. filmitähtinä yhdessä Suhinan kanssa Keravan taidemuseon näyttelyä varten!

Ohjaaja Hanna Poikela, joukkueenjohtaja Tuija Mustonen 


Suhina

Suhina on energinen, iloinen, särmikäs ja räväkkä nuorten ryhmä! 

Suhinassa tykätään tehdä asioita yhdessä - tanssiharjoituksissa pidetään hauskaa! Ryhmä on pirteä, reilu ja energinen.

Ryhmästä osa on tanssinut pidempään kuin toiset, joten mukaan mahtuu aina uusiakin tanssijoita. Tärkeää on kuitenkin reipas ja iloinen asenne, ja erityisesti halu oppia uutta.

Suhinalla on esiintymiskokemusta mm. Karjalaisen Nuorisoliiton katselmuksista, oman yhdistyksen juhlista, eri tahojen pikkujouluista ja muista tilaisuuksista. Ulkomaan kokemuksia on saatu esiintymismatkoilta Skövdessä Ruotsissa. 

Suhina luokiteltiin Karjalaisen Nuorisoliiton katselmuksessa keväällä 2023 upeasti mestaruusluokkaan. 

Suhinan tansseja pääset katsomaan Youtubessa 

Ohjaaja Hanna Poikela, joukkueenjohtaja Pia Pyykkinen  


Piirinki

Piirinki - aikuisten kansantanssiryhmä aloitti pienen tauon jälkeen säännölliset harjoitukset vuonna 1995. Piirinki valittiin ryhmän nimeksi äänestyksen tuloksena vuonna 1998 ja seuraavana vuonna yhdistyksen 30-vuotisjuhlassa kaikki piirinkiläiset saivat omat kummilusikat Ritva- ja Tuija-kummeilta. Tuon ajan piirinkiläisiä on mukana vielä muutama, mutta mukavasti ovat uudet tanssijat löytäneet ryhmäämme.

Vuosien aikana on Piirinki matkustellut kotimaan lisäksi lähinnä muissa Pohjoismaissa ja Virossa, mm. Nordlek- ja Tanssipidot -tapahtumissa. Viimeisimmät isot tapahtumat, joissa Piirinki on ollut mukana, ovat vuoden 2017 Turussa järjestetty Europeade-festivaali sekä Siilinjärvellä pidetty Sukujuhlat vuonna 2018.

Esiintymisiä on lisäksi ollut yhdistyksen vuosittaisissa kevät- ja joulujuhlissa. Vuosina 2013, 2014 ja 2018 Piirinki osallistui Karjalaisen Nuorisoliiton kansantanssikatselmuksiin, joissa ryhmä luokiteltiin taitoluokkaan.

Piiringissä pidetään ovet avoinna myös uusille tanssijoille, joten kysele ohjaajalta tilanne!

Ohjaajana toimii Birgitta Sipilä


Jäähdyttelijät

Jäähdyttelijät on aikuisten ryhmä! 
Ei enää totisella naamalla tiukkaa treeniä uusia vaikeita juttuja opetellen, pakkoesiintymisiä ja pakkoharkkoja. Vaan tanssahtelua oman parin kanssa leppoisassa tunnelmassa. Mukana on pitkän linjan tanssijoita kuin vanhemmalla iällä aloittaneita.

Tosissaan harjoitellaan uusia taitoja, vaikka hymysuin ja jonkun ulkopuolisen mielestä se voisi olla turhaa. Hiki, jos ei muu niin tuskanhiki, tulee harjoituksissa aina. Ja välistä saa mennä ihan reilusti nauramiseksi. Kunnioitetaan toinen toistamme ja jokainen tekee omilla valmiuksilla.

Ohjaajana toimii Pia PyykkinenKuntoilijat

Kuntoilijat tanssii sunnuntaisin omaksi ilokseen. Tunti tanhua teemalla on tavoitteena saada kunnolla hiki pintaan, nauraa ainakin kerran kunnolla ja hengästyä edes hiukan. 

Siinä sivussa sitten ihan vähän lihaskuntoa ja tekniikkatreeniä. 

Tuttuja tansseja reippaassa tahdissa ja paria vaihtaen. Mukana on niin nuoria kuin vanhoja, konkareita ja vähän vähemmän tanssineita. 

Ohjaaja häärää Pia Pyykkinen

Aikuinen-lapsi ryhmä

Syksyllä 2023 aloittaneessa uudessa ryhmässä lauletaan ja leikitään yhdessä sekä ihan pikkuisen myös opetellaan yksinkertaisimpia tanhuja. Usein myös lopuksi juostaan salissa ja puretaan jäljelle jäänyt energia :)

Mukaan mahtuu lisääkin leikkijöitä!

Ohjaajana Riitta Pohjasniemi